Welcome, visitor! [ Register | Login

Post an Ad

Zimska maska za lice

Nega lica i tela 31/10/2014

Zimi je koža lica posebno osetljiva jer je najviše izložena hladnoći i vetru. Da bi ste sprečili njeno isušivanje i izloženost hladnoći preporuka je da jednom nedeljno koristite masku za lice koja će Vam hidrirati i negovati kožu. U nastavku sledi nekoliko  jednostavnih recepata zimske maske za lice čiji se sastojci sigurno mogu naći u svakoj kuhinji.

Maska za lice od banane i pavlake

Za ovu masku potrebno Vam je pola banane i kašika pavlake. Zgnječite pola banane i pomešajte sa kašikom pavlake. Na čistu kožu lica i vrata nanesite masku i pustite da odstoji pola sata. Nakon toga isperite lice i vrat mlakom vodom, i nanesite na lice hidrantnu kremu.

Maska za lice od meda

Za ovu masku Vam je potreban livadski med, maslinovo ulje, žumance i mleko u prahu. 50 gr livadskog meda pomešajte sa 20 gr maslinovog ulja. U smesu dodajte jedno žumance i 35 gr mleka u prahu. Masku nanesite na lice u ležećem položaju i preko maske stavite gazu koja će sprečiti eventualno da Vam se med ne sliva niz lice. Držite masku pola sata i zatim operite mlakom vodom. Maska za lice od meda je dobra po tome što podmlađuje kožni epitel i idealna je za kožu koja stari i dobija bore.

Maska za lice od limuna

Za ovu masku potreban Vam je limun, paradajz sok i mleko u prahu. Iscedite nekoliko limunova da bi dobili 100 ml soka limuna. U ovaj sok dodajte 40 gr paradajz soka i 100 gr mleka u prahu. Sve lepo sjediniti i na očišćeno lice stavite da stoji pola sata. Nakon toga oprati lice toplom vodom i sapunom. Maska od limuna je idealna za one koji žele svetliju put.

Maska za lice od šargarepe

Dve mlade šargarepe izrendajte, a zatim dobro iscedite smesu. U sok dodajte pola žumanceta i dve kapi maslinovog ulja. Sve dobro izmešajte. Nanesite masku na prethodno očišćeno lice. Nemojte masku stavljati na predeo oko očiju. Nakon petnaest minuta isperite masku toplom vodom.

Ukoliko želite da Vam lice bude negovano tokom zime, sigurno ćete koristiti neke od gore pomenutih maski, jer će Vam njihovom upotrebom lice bite sjajno, nežno i hidrirano.

No Tags

  

Sponsored Links

Leave a Reply