Dobrodošao, posetioče! [ Registracija | Prijavi se

Objavi oglas

Zidne lampe – stilska i funkcionalna rasveta za svaki prostor

Uređenje doma 25/06/2016

Zidne lampe – stilska i funkcionalna rasveta za svaki prostor

Želite prijatno, dekorativno a istovremeno funkcionalno osvetljenje u vašim prostorijama? Zidne lampe su pravi izbor. Iskoristite ih za glavni ili dodatni izvor svetlosti i dobićete jedan od bitnih detalja koji doprinose ambijentalnom ugođaju čitavog prostora.

Zidne svetiljke su odlično rešenje i za izdvojene delove prostorija koji su teški za osvetljavanje. Lampe na zidu svaki prostor pretvoriće u prijatan i interesantan kutak, a istovremeno ga i sasvim dovoljno osvetliti.

Izaberite zidnu lampu čija se svetlost može usmeravati i zavučeno, tamno mesto postaće topao intiman prostor za čitanje i učenje. Ova takozvana „spot“ rešenja mogu se iskoristiti i za akcentovanje ogledala ili slika na zidu.

Dodatno isticanje i posebna dekorativnost postiže se istovremenom instalacijom dve zidne svetiljke sa obe strane predmeta.

Raskošan luksuz ili svedena jednostavnost domu ili poslovnom okruženju, sve to možete postići odabirom adekvatne zidne lampe.

Jednostavna ugradnja i značajna ušteda prostora

 

Postoji veliki izbor zidnih lampi, različitih veličina, materijala i oblika. Široka ponuda vam garantuje da ćete brzo pronaći pravi model za ono što vam je potrebno i da ćete lampu lako stilski i funkcionalno uklopiti u željeni prostor.

Mi vam predlažemo da se odlučite za sijalice prirodnih boja i jačeg intenziteta, a umesto fluoroscentno bele izaberete toplije tonove koji liče na sunčeve zrake.Posebno su aktuelni modeli zidnih lampi sa potenciometrom, kojim možete podešavati jačinu osvetljenja i kreirati određenu atmosferu.

Velike zidne lampe kreativna su zamena za klasične glomazne lustere i tada služe kao centralno osvetljenje u prostoriji. Sve što je potrebno jeste da uz konsultacije sa iskusnim licem odaberete svetiljku koja će obezbediti dovoljno svetlosti za čitav prostor.

Zidne svetiljke manjih dimenzija, osim na zidu mogu se instalirati i na određene elemente nameštaja. Dizajneri enterijera preporučuju ovaj vid rasvete i iznad stolova za šminkanje ili crtanje, a pravilnim načinom postavljanja izbeći ćete pravljenje neugodne senke.

Neobične zidne lampe često se upotrebljavaju kao akcentualno svetlo u uskim hodnicima. Idealno su sredstvo rasvete u kupatilima i spavaćim sobama jer ne zauzimaju dodatno mesto i tako štede prostor.

Odaberite neki od dečijih modela zidnih lampi sa likom poznatog crtanog junaka i vaše dete će biti oduševljeno. Dobićete kvalitetno osvetljenje, upotpunićete dizajn dečije sobice i od nje napraviti idealan prostor u kome će dete rado boraviti, učiti, odmarati i igrati se.

Jedna od najvećih prednosti jeste što se zidne lampe mogu ugraditi praktično bilo gde. Vrlo su jednostavne za instaliranje, naročito varijante sa kablom i viljuškom, jer tada ne morate razvoditi kablove kroz zidove do mesta ugradnje.

Dodatnu uštedu možete ostvariti i ukoliko u svoju zidnu lampu postavite LED sijalicu. Tada osim deokrativne i funkcionalne, dobijate i energetski efikasnu rasvetu u svom prostoru.

 

Nema tagova

  

Sponzorisani oglasi

Ostavite komentar