Welcome, visitor! [ Register | Login

Post an Ad

Prirodna maska za rast kose

Nega lica i tela 13/08/2014

Većina žena se u toku svog života susretne sa situacijom da krene da im opada kosa. Kupuju razne skupe preparate, a i ne znaju da mogu da naprave vrlo jednostavan preparat čije sastojke svaka domaćica ima u svojoj kuhinji. Verovali ili ne, ovaj preparat čine tri dragocena sastojka: banana, med i pivo. Njihovom kombinacijom dobićete izvrsnu masku za oporavak Vaše kose.

Banana koja obiluje vitaminima i prirodnim uljima. Vaša kosa će biti sjajna, meka i lepršava, a ispucali krajevi će se ubrzo obnoviti. Drugi dragoceni sastojak je med koji je bogat vitaminima B1, B2, B6, C, E i K kao i nizom supstanci koje će sprečiti opadanje i perutanje kose. Treći dragoceni sastojak je pivo. Pivo sadrži kvasac, hmelj i kompleks B vitamina, kao i gvožđe, kalijum i magnezijum koji sprečavaju opadanje i jačaju kosu.

Ova zlatna trojka u kombinaciji predstavlja odličnu masku od koje će Vaša kosa prestati da opada i za vrlo kratko vreme uspeće da se regeneriše. Dakle, evo i recepta za prirodnu masku za rast kose.

Potrebno Vam je jedno jaje, jedna banana, jedna kašika meda i pola čaše piva. Sve ove sastojke stavite u blender i dobro izmiksajte. Tako dobijenu masku nanesite na kosu i držite je sat – dva. Potom operite kosu, i odmah ćete se uveriti da Vam je kosa postala sjajnija i mekša. Ovaj postupak možete ponavljati jednom nedeljno.

Čak iako nemate problema sa opadanjem kose, preporuka je da ponekad koristite ovu masku jer će njeni sastojci bogati brojnim vitaminima osvežiti i dati sjaj Vašoj kosi.

No Tags

  

Sponsored Links

Leave a Reply