Dobrodošao, posetioče! [Registracija | Prijavi se

Objavi oglas

Polisa o poštovanju privatnosti

MaliOglasi.co.rs je internet oglasnik na kome možete besplatno objaviti svoj mali oglas.

Da biste objavili oglas neophodno je da se registrujete.

Prilikom registracije potrebni podaci su vaša validna email adresa, kao i lozinka koju sami birate i jedino je Vi znate.

Prilikom registracije čuvamo IP adresu korisnika, što je zakonska obaveza po članu 16. Zakona o elektronskoj trgovini. U slučaju da se korišćenjem MaliOglasi.co.rs izvrši krivično delo, identifikacija korisnika štiti oštećenu stranu, pomaže izvršnim državnim organima u identifikaciji počinioca, odnosno može pomoći u rešavanju građanskih sporova.

Upotreba i zaštita podataka

MaliOglasi.co.rs su dužni da zaštite privatnost ličnih podataka oglašivača u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti. MaliOglasi.co.rs prikupljaju samo nužne i osnovne podatke o oglašivačima, kao i one propisane Zakonom o oglašavanju.

Koje podatke prikupljamo

Sajt MaliOglasi.co.rs poštuje privatnost svojih oglašivača i korisnika sajta.

Podaci koje prikupljamo su podaci koje sami direktno unesete pri postavljanju oglasa, kreiranju svog korisničkog naloga, razmeni poruka na sajtu MaliOglasi.co.rs.

Podaci koje možemo sačuvati i u posebnim slučajevima obraditi su: ime, prezime, e-mail adresa, broj telefona, broj lične karte, JMBG, grad, država, opis i fotografija predmeta odnosno usluge koju oglašavate.

Možemo sačuvati podatke o uređajima sa kojih pristupate sajtu MaliOglasi.co.rs, a koji mogu obuhvatiti tip, marku i model uređaja, operativni sistem i njegovu verziju, jedinstvene oznake uređaja, podatke o internet mreži sa koje pristupate našem sajtu.

Podatke o lokaciji sa koje pristupate sajtu MaliOglasi.co.rs možemo prikupiti i obraditi putem tehnologija kakve su IP adresa ili GPS senzor mobilnog telefona.

Čuvamo IP adresu korisnika, što je zakonska obaveza po članu 16. Zakona o elektronskoj trgovini. U slučaju da se korišćenjem MaliOglasi.co.rs izvrši krivično delo, identifikacija korisnika štiti oštećenu stranu, pomaže izvršnim državnim organima u identifikaciji počinioca, odnosno može pomoći u rešavanju građanskih sporova.

Svrha obrade podataka

Prikupljanje i obradu podataka ostavljenih na MaliOglasi.co.rs vršimo u svrhe nesmetanog funkcionisanja i olakšavanja korišćenja sajta i oglašavanje na istom u skladu sa zakonom, a u svrhu bezbednosti korisnika u postupku kupoprodaje proizvoda odnosno pružanja usluga.

Bezbednost podataka

U postupku prikupljanja, čuvanja i obrade podataka primenjujemo neophodne standarde u zaštiti podataka, a u cilju njihove bezbednosti.

Vaše lične podatke MaliOglasi.co.rs čuva u bazama i na serverima zaštićenim savremenim bezbednostim tehnologijama, poput AES enkripcije podataka na serveru i SSL enkripcije komunikacije Vašeg internet pretraživača sa serverima. Pristup Vašim podacima i njhovu obradu ima isključivo lice zaduženo za to (Vlasnik sajta).

Pristup podacima

Pristup podacima o ličnosti oglašivača nema niko, osim vlasnika sajta MaliOglasi.co.rs

Izuzetno, podaci o ličnosti se mogu dostavljati nadležnim državnim organima po zakonskoj obavezi i u meri u kojoj je to neophodno.

Period čuvanja podataka

Vaše podatke čuvamo tokom vremena koje je potrebno za ostvarenje konkretne svrhe ili do trenutka opoziva datog pristanka za čuvanje i obradu. Podaci se nakon toga brišu osim u izuzetnim slučajevima kada su neophodni radi izvršenja naše zakonske obaveze ili kada mogu da dovedu do sprečavanja istrage, otkrivanja ili gonjenja u postupcima krivičnih dela, kao i do sprečavanja ostvarivanja potraživanja u građanskim sporovima.

Podatke koje nam ostavljate prilikom registracije čuvamo do trenutka brisanja vašeg korisničkog naloga.

Vaša prava u vezi sa podacima koje prikupljamo

U svakom trenutku, imate pravo na uvid u sve svoje lične podatke koje smo prikupili kroz Vaš korisnički nalog na MaliOglasi.co.rs, kao i pravo da zatražite da Vam dostavimo sve Vaše lične podatke koje čuvamo u skladu sa važećim propisima Republike Srbije.

U svakom trenutku, imate pravo da izmenite svoje podatke koji su netačni, da povučete saglasnost koju ste prethodno dali za čuvanje i obradu tih podataka, da podnesete zahtev za brisanje svojih ličnih podataka.

Svoj pristanak za obradu podataka možete opozvati u bilo kom trenutku nakon čega prestajemo sa daljom obradom vaših ličnih podataka i brišemo te podatke. Izuzetak su slučajevi kada brisanje Vaših podataka može dovesti do sprečavanja istrage, otkrivanja ili gonjenja u postupcima krivičnih dela, kao i do sprečavanja ostvarivanja potraživanja u građanskim sporovima o čemu ćete biti obavešteni.

Korišćenje “kolačića” (cookies)

Šta su „kolačići”?

Kolačići (cookies) predstavljaju skup podataka koji služe kao vaš individualni identifikator, tako što ih pojedine stranice MaliOglasi.co.rs koje posećujete šalju vašem pretraživaču.

Vrste „kolačića“

  • Funkcionalni kolačići – neophodni su za normalno funkcionisanje sajta. Omogućavaju korisnicima nesmetano kretanje po stranicama.
  • Marketing kolačići – omogućavaju prikazivanja oglasa i reklama koje su relevantne i privlačne za pojedinačnog korisnika na osnovu njegovog ponašanja na sajtu. U tu svrhu koristimo Google Adwords, Facebook Pixel.
  • Statistički kolačići – omogućavaju razumevanje načina na koje korisnici koriste sajt i pružaju uvid u popularne stranice sajta. Pomažu da sajt bude konstantno ažuran, a njegov kvalitet poboljšan. U te svrhe koristimo Google Analytics.

Svrha „kolačića”

MaliOglasi.co.rs koriste kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Kada pristupite pojedinoj stranici MaliOglasi.co., šaljemo vam kolačiće koji se pohranjuju na vašem računaru i služe da beleže informacije o vašim prethodnim posetama (npr. koliko puta ste pristupili našem sajtu).

Kolačići ne sadrže vaše lične podatke, već su tu da omoguće bržu i korisniju upotrebu informacija i podataka koje ste već prethodno ostavili prilikom pristupa sajtu MaliOglasi.co.

U cilju boljeg razumevanja korisničkog ponašanja, MaliOglasi.co. koriste i analitike Google Analytics. Prikupljeni podaci nisu ni na koji način povezani sa vašim ličnim podacima koje ste dostavili prilikom registracije na našem sajtu.

Osim navedenog, korisničko ponašanje prate i servisi za plasiranje reklamnih sadržaja,Google Ads. Ovi servisi prate ponašanje korisnika u cilju plasiranja reklamne poruke i uspešnosti reklame kampanje. Takođe, ovi sistemi prikupljene informacije prosleđuju trećim stranama i te informacije mogu biti korišćenje za plasiranje reklamnih poruka na drugim sajtovima.

Zabrana „kolačića”

Postavke kolačića mogu se kontrolisati i konfigurisati u vašem web pretraživaču. Imate mogućnost zabrane primanja kolačića sa web stranice MaliOglasi.co.rs u bilo kom momentu. Ukidanjem kolačiča MaliOglasi.co.rs će dovesti do ukidanja nekih od osnovnih funkcionalnosti sajta.

Da li ćete prihvatati i čuvati sve kolačiće podešavate u svom web pretraživaču. U podešavanjima u meniju web pretraživača koji koristite možete isključiti prihvatanje novih i izbrisati sve već sačuvane kolačiće.
Ukoliko želite da prihvatite kolačiće našeg sajta, ali ne i treće strane (marketing kolačiće, Google Ads, Facebook…) u podešavanjima možete izabrati „Blokiraj kolačiće treće strane“.

Kako onemogućiti kolačiće u različitim web pretraživačima možete saznati na:

 – https://www.aboutcookies.org/how-to-delete-cookies/

– Google Chrome: https://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647
– Mozilla Firefox: https://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies
– Safari: https://support.apple.com/kb/PH5042
– Opera: https://www.opera.com/help/tutorials/security/privacy/

– Internet Explorer: https://support.microsoft.com/help/17442/windows-internet-explorerdelete-manage-cookies

Kontakt

Ukoliko želite da prestanemo sa čuvanjem i obradom Vaših podataka, imate bilo kakav predlog ili nedoumicu možete nam pisati na zastita-podataka@malioglasi.co.rs.