Welcome, visitor! [ Register | Login

Post an Ad

Perut – kako je se rešiti

Nega lica i tela 03/09/2014

Uzrok nastanka peruti je u većini slučajeva gljivična infekcija. Mnogi odmah poseže za šamponima protiv peruti, ali mali njih zna da ti isti šamponi mogu da budu itekako štetni za zdravlje. Zato je preporuka koristiti što prirodnije preparate i namirnice koje Vam zaista mogu pomoći u rešavanju ovog problema.

Maslinovo ulje

Dve kašike maslinovog ulja pomešajte sa jednom kašikom bademovog ulja. Ovu smešu blago utrljavajte u koren kose i pustite da odstoji 15 minuta. Nakon toga isperite kosu. Možete i samo utrljati dve kašike maslinovog ulja. Najefikasnije je da kosu u kojoj je utrljana ova smeša pustite da prenoći, a ujutru da je isperete.

Jabukovo sirće

Mešavinu jabukovog sirćeta i vode možete koristiti kod zadnjeg ispiranja kose. Jabukovo sirće je puno kalijuma i oslobodiće kosu od mrtvih ćelija. Sirće se meša sa vodom u istoj razmeri.

Aloe vera

Nekoliko sati pre pranja utrljajte u kožu glave sok aloje. Osim što pomaže kod nestanka peruti aloja je dobra i za jačanje korena kose.

Kamilica

U 2 dl vruće vode stavite nekoliko kesica kamilice. Nakon 10 minuta, tečnost nanesite na koren glave i blago masirajte i ne ispirajte.

Sok od limuna

2 kašike limuna utrljajte u kožu glave, a zatim jednu kašiku limuna stavite u čašu sa vodom i ponovo utrljajte u kosu. Nakon nekoliko minuta kosu isperite. Ovaj postupak ponavljajte često dok ne nestane perut.

Perut zaista može opteretiti, a pogotovo osobe ženskog pola. Ali nemojte brinuti, ukoliko budete koristili neke od gore navedenih prirodnih načina za uklanjanje peruti, Vaša kosa će biti čista i sjajna, a perut će biti samo neko ružno sećanje.

No Tags

  

Sponsored Links

Leave a Reply