Dobrodošao, posetioče! [ Registracija | Prijavi se

Objavi oglas

100.00

Crveni krastavac TLADIANT – seme

  • Telefon: 0645445953
  • Mobilni: 0628175075
  • Objavljeno: 22/05/2020 14:23
  • Ističe: 168 days, 11 sati
Crveni krastavac1
Crveni krastavac2Crveni krastavac3

Opis

Kupujete 3 semenke
Tladiant (crveni krastavac) lako se može pripisati egzotičnim biljkama, iako ovaj povrće pripada porodici bundeva.
Danas, crveni krastavac se gaji u zemljama jugoistočne Azije, Evrope i Amerike, ali se daleki istok smatra njenom domovinom, iako je ovaj biljka korištena tamo kao ukrasna biljka.
Ovaj biljka se naziva crveni krastavac zbog sličnosti plodova sa običnim krastavcima. Plodovi ovog biljke ne prelaze 6 cm u dužini i 2 cm u prečniku. U periodu sazrevanja plodovi dobijaju crvenu boju, zbog čega je došao naziv “crveni krastavac”. Ova biljka se takođe može nazvati višegodišnjim krastavcem zbog činjenice da njen nadzemni deo umire pre zime, a za zimovanje u tlu ima krompira sličan krompiru, s kojim se biljka propagira. U upotrebi hrane još zeleno, a ne zrelo voće. Možete ih jesti i sirovo i nakon toplotnog tretmana. Mesto za sadnju crvenog krastavca bira sunčano ili u delimičnom hladu. Najlakši način je da se tlijani u proleće posade s krtolcima do dubine od 6-8 cm. Zalivanje treba da bude od jedan do tri puta nedeljno, zavisno od klime uz obavezno naknadno otpuštanje tla. Tokom cele sezone uzgoja, donje pacove moraju biti isečene tako da se tladiant ne širi na celoj teritoriji. U jesen, nadzemni deo biljke mora biti isečen, a ekstra klanice se moraju iskopati. Ako želite da biljka ima lepši izgled, trebalo bi da povećate broj pupoljaka – dodajte rastvor pepela i superfosfata u zemljište. Vlažite zemljište sa dvodnevnim rastvorom 1 šolje pepela u 2-3 litre vode, a potrošite 5 litara po kvadratnom metru.
Pre setve, seme treba natopiti u vrućoj vodi (poželjno u termo) u trajanju od 6-8 sati, a zatim posejati u vlažnom tlu za 2-3 cm. Sadnice treba posaditi direktno na mjestu sletanja u maju.

Za bogate plodove, neophodno je umetno oprašiti stigme ženskog cveća, jer za ovo možete uzeti meku četku ili mućkati cvetove i oprašiti, dodirivajući čestice prašine pistilu ženskog cveta. Uspeh oprašivanja se može odrediti postavljanjem voćnih – kratkih zelenih krastavaca. Crveni krastavac cveti letnje jarko žutom cvjetnom tulipanom. +
Važno je! Crveni krastavac može biti oprašen drugim kulturama porodice bundeve, kao što je običan krastavac, tikvica ili bundeva, sa formiranjem plodova bez semena. Međutim, za dobijanje sjemena, neophodno je oprašiti muške cvijeće s polenom, odnosno tladiantima.
Dekorativni crveni krastavac
Zbog specifičnog ukusa voća, kao i zahvaljujući brzom rastu i otpornosti na loše vremenske faktore, tladiant se zove “ukrasni krastavac” i odrasta u dekorativne svrhe. Tokom leta, crveni krastavac raste na šest metara i prelijepa pletenica pruža svaku podršku.
Zahvaljujući svojim sjajnim bojama, izgledat će dobro na sunčanoj strani kuće, gazebu ili ogradu. Izgledaće posebno impresivno na fito zidovima, mogu se koristiti za dekorisanje loggiasa, sušeno drvo na parceli, ili čak i jarku za kompost. Zbog debljine listova, crveni krastavac dobro se lepi na zidove, drveće i druge predmete.

Nema tagova

  

Listing ID: 1865ec7c43ce34ad

Prijavi problem

Processing your request, Please wait....

Sponzorisani oglasi

Ostavite komentar

Sponzorisani oglasi