Dobrodošao, posetioče! [ Registracija | Prijavi se

Objavi oglas

Mandarine kao lek

Ishrana, Zdravlje 22/10/2014

Naučnici su otkrili da konzumiranjem mandarine smanjujete rizik od raka. Osobama koje imaju problem sa hroničnim hepatitisom svakodnevno unošenje mandarine u organizam smanjuje se rizik od raka jetre.

Mandarine su izuzetno bogate vitaminom C koji pomaže u jačanju imuniteta organizma. Osim vitamina C, u mandarini se nalaze i vitamini B grupe, minerali poput kalcijuma, magnezijuma, cinka i kalijuma.

Takođe, mandarine regulišu holesterol jer su pune antioksidansa. Ako dođe do pojave naslaga holesterola na zidovima arterija, krv će se usporeno kretati, što može dovesti do povećanja krvnog pritiska, bolesti srva, oboljenja jetre i moždanog udara.

Pojačanim unosom mandarina u organizam, znatno se smanjuje povaćani holesterol kao i regulacija pritiska i rad same jetre.

Ko ima problem sa kilogramima, bilo bi poželjno da u svoj dnevni meni uključi i mandarine jer su one bogate vlaknima i daju Vam osećaj sitosti. Kada pojedete mandarinu nemojte bacati koru, pod uslovom da nije prskana. Možete je osušiti, i dodavati u kolače, kompote, čajeve, kupke. Eterična ulja dobijena iz kore mandarine, pomažu u opuštanju, otklanjaju stres i nesanicu.

Možete praviti voćne salate sa mandarinom jer se one savršeno slažu sa jabukama, kruškama, narandzama i raznim orašastim voćem. Na Vama je da izaberete kako ćete je konzumirati, a samo je važno da mandarina bude jedno od voća koje će biti zastupljeno u Vašoj ishrani.

Nema tagova

  

Sponzorisani oglasi

Ostavite komentar