Dobrodošao, posetioče! [ Registracija | Prijavi se

Objavi oglas

Magneti za frižider – opasan ukras

Zdravlje 15/08/2014

Većina ljudi nije ni svesna da u svom okruženju ima razne ukrase poput magneta za frižider ili nakita koji ih mogu stajati života. Ukoliko bi na sebi npr. nosila bedž koji koji ima magnet sjajno srebrne boje, njegovo dugotrajno nošenje bi prouzrokovalo ozbiljne posledice po zdravlje.

U poslednje vreme, zbog manjih troškova proizvodnje i jake magnetske sile, na tržištu se sve više proizvode magneti sjajne srebrne boje. Ova vrsta magneta, za razliku od starih železnih magneta, može smetati osobama koje imaju ugrađene uređaje za srce i posledice mogu biti fatalne. Reč je o tome da i današnji nakit ima u sebi ovaj magnet, koji je takođe počeo da se ugrađuje i u slušalice, zvučnike, igračke pa čak i u odeću.

Izvršena su ispitivanja i pokazalo da da magneti od 8 grama koji su se nalazili samo na 3cm od pacijenta doveli su do ometanja u radu uređaja koji je ugrađen u njihovo srce. Kada su sklonili ove magnete, uređaj je počeo normalno da radi.

Izuzetno je važno da pre nego što kupite bilo koji uređaj, dobro se raspitate koji su njegovi sastavni delovi i od kog materijala su napravljeni. Na ovaj način štitite sebe i svoju okolinu od štetnih uticaja i sprečavate pojavu bilo kakvih anomalija u Vašem organizmu.

Nema tagova

  

Sponzorisani oglasi

Ostavite komentar