Dobrodošao, posetioče! [ Registracija | Prijavi se

Objavi oglas

Limun – Zdravlje iz prve ruke

Ishrana 17/04/2014

Limun je jedna od najzdravijih namirnica na svetu. Sadrži u sebi bioflavonoide, pektin, folnu kiselinu, vitamine B1, B6, C,A, kalijum, magnezijum, kalcijum, fosfor,mangan. Ukoliko je u Vašoj ishrani zastupljena ova dragocena namirnica, možete sprečiti mnoge bolesti kao što je bronhitis, grip, artritis, bakterijske infekcije, stvaranje kamena u bubregu, rak.

Preporuka je lekara da ujutru i uveče pre spavanja popijete po jednu čašu mlake vodu u kojoj ste iscedili po pola limuna. Voda sa limun će stimulisati probavu i eliminisaće toksine iz organizma.

U nastavku su date samo neke od prednosti korišćenja limuna sa vodom.

• Limun alkalizuje organizam i na taj način sprečava pojavu stvaranja malignih oboljenja
• Reguliše rad želuca, jetre, creva
• Reguliše krvni pritisak i dobar holesterol
• Smanjuje depresiju i stres
• Štiti Vas od osteoporoze
• Sprečava pojavu kardiovaskularnih oboljenja
• Sprečava mnoge infekcije
• Limun sadrži sastojke koji su prirodni antioksidansi i antiseptici

Po najnovijim istraživanjima limun ima 1000 puta jače dejstvo nego adriamicin koji se koristi u hemoterapiji. Stručnjaci koji se bave kancerom otkrivaju da sama kora limuna ima takve sastojke da može da spreči pojavu ili dalji razvoj raka.

69ec740a2cda7f1b9d0588a8a7531304_view_lLimun odlično vrši detoksikaciju Vašeg organizma, izlučuje suvišnu tečnost i smanjuje celulit. Ukoliko patite od bubuljica, samo premažite bubuljuce sa limunom, i Vaša koža će postati znatno čistija.

Limun otklanja i jutarnju mučninu kod trudnica. Poboljšava i koncentraciju, smanjuje glavobolje i pojavu migrena. Limun sadrži kalijum koji čini srce zdravim, a mozak aktivnim. Ukoliko želite da redovno hidrirate Vaše telo, preporuka je da ujutru posle spavanja popijete čašu tople vode sa pola isceđenog limuna.

Limunova kora takođe sadrži vitamine poput vitamina C, A, beta karotena, kalcijuma, magnezijuma, kalijuma. Možete izrendati koru i zamrznuti pa po potrebi posuti preko salate, supe, ribe.

Iako mnogi misle da pošto je limun izuzetno kiseo, da će njegovim korišćenjem povećati kiselost organizma, treba da znaju da nisu u pravu. Limunov sok deluje u organizmu bazično i prirodni je protivnik u stvaranju povećane doze kiseline u Vašem organizmu.

Nema tagova

  

Sponzorisani oglasi

Ostavite komentar