Dobrodošao, posetioče! [ Registracija | Prijavi se

Objavi oglas

Lečenje čajevima

Alternativna medicina 30/06/2014

Obzirom da su danas prisutne mnoge vrste bolesti, za koje ni lekari nemaju pravu dijagnozu i način lečenja, alternativna medicina nam nudi lekovite biljke koje mogu sprečiti pojavu mnogih oboljenja i pospešiti Vaše zdravlje na vidljiv način. Ove biljke rastu na našim podnebljima, a njihova čudotvorna moć je od davnina ispitana u narodu.

Kopriva

kopriva

Kopriva je izuzetna biljka koja snažno deluje u borbi protiv anemije, čisti krv, leči hemoroide, ovčije boginje, razne vrste posekotina, smanjuje obilne menstruacije. Ukoliko redovno budete pili čaj od koprive poboljšaćete krvnu sliku, a gvožđe ćete povećati na zavidan nivo.

 

 

Nana

nanaNana je izuzetno blagotvoran čaj koji će sprečiti upalu bešike, zatvor, nadutost, grčeve, nervozu, sniziti povišenu temperaturu. Njeni listovi su bogati vitaminima C i A. Nana se može koristiti i za poboljšanje apetita. Oni koji žele da se malo ugoje mogu popiti pola sata pre jela šolju čaja od nane.

 

Žalfija

žalfijaKada se pije kao čaj, žalfija potpomaže varenje, pravilan rad jetre, reguliše pojačano znojenje, anksioznost, depresuju, sterilitet kod žena. Takođe, čaj od žalfije se koristi kod upale grla, promukloti, upale unutrašnjih organa. Kao takav, čaj od žalfije prestavlja svojevrstan antibiotik, širokog spektra delovanja.

 

Matičnjak

matičnjakOva biljka ima listove koji mirišu na limun, i u kombinaciji sa nanom prestavlja pravi eliksir zdravlja. Izgnječene listove matičnjaka možete koristiti ukoliko vas ujede komarac, ili ukoliko imate herpes ili neku drugu ranu. Čaj od matičnjaka je odlična preventiva u sprečavanju prehlade, visoke temperature, depresije, glavobolje.

 

Kamilica

kamilica

 

Čaj od kamilice otklanja nesanicu, smanjuje stres, a izuzetno je delotvoran kod zubobolje, bolova u ušima i ramenima kao i kod problema sa varenjem. Takođe, kamilica blagotvorno deluje kod upale očiju.

 

Neven

nevenČaj od nevena je dobar ukoliko imate povišenu temperaturu, ili neku hroničnu infekciju. Efikasno uklanja bradavice. Kreme od nevena se preporučuju kod kožnih bolesti, ujeda, opekotina, vena, itd.

Ukoliko imate dvorište, posadite ove čudotvorne biljke, a one će Vam uzvratiti na najbolji mogući način.

 

Nema tagova

  

Sponzorisani oglasi

Ostavite komentar