Dobrodošao, posetioče! [ Registracija | Prijavi se

Objavi oglas

Kancerogene namirnice u ishrani

Ishrana 22/10/2014

Većina tinejdzera danas u svakodnevnoj ishrani koristi namirnice koje su izuzetno štetne za zdravlje. Tu je na prvom mestu čips, pa zatim kokice iz mikrotalasne peći, razne mesne prerađevine.

Čips se sprema na vrlo visokom temperaturama, pa je veoma štetan. Kriške krompira se duboko prže u ulju i samim tim pune su masnoće. Veći deo ovih masnoća čine zasićene masne kiseline koje utiču na srce i krvne sudove. Takođe, zbog prženja na visokim temperaturama u čipsu se stvara karcinogen. Osim toga, čips je i pun soli što se može nepovoljno odraziti i na povećanje krvnog pritiska.

kokiceKokice su bogate antioksidantima i vlaknima, međutim ako ih kupujete polupripremljene i stavljate ih u mikrotalasnu peć mogu Vam narušiti zdravlje, od pojave raka do problema sa plućima. Ukoliko želite da iskoristite nutritivna svojstva kokica, spremajte ih u šerpi ali sa palminim ulje. Maslinovo i suncokretovo ulje je takođe štetno na visokim temperaturama.

Mesne-prerađevine-575x378Mesne prerađevine poput salama, kobasica i viršli prepune su kalorija, soli i masnoća. Njihovim konzumiranjem nekoliko puta nedeljno možete razviti srčane bolesti, pojavu gojaznosti, raka i dijabetesa. Pošto su prepune soli, to će dovesti do zadržavanja vode i nadutosti u Vašem organizmu. Samim tim usporava se i sistem za varenje i Vi postajete tromi. Postojanje povećane koncentracije soli u organizmu slabi krvne sudove i otežava rad srca. Da biste iole sačuvali zdravlje, preporuka je stručnjaka da mesne prerađevine jedete jednom nedeljno.

Nema tagova

  

Sponzorisani oglasi

Ostavite komentar