Welcome, visitor! [ Register | Login

Post an Ad

Kako ukloniti podočnjake na prirodan način

Nega lica i tela 27/10/2014

Jedan od najčešćih uzročnika podočnjaka je umor, neispavanost i predugo gledanje u računar ili televizor. Ali podočnjaci se mogu javiti i ukoliko postoji oboljenje jetre, bubrega, srca. Takođe mogu biti i genetski predodređeni, ako su ih imali Vaši roditelji velike su šanse da ćete ih i Vi naslediti.

Postoje razne tehnike smanjenja i uklanjanja podočnjaka, od raznih krema i korektora do operativnih zahvata. Preporuka je da se počne sa prirodnim preparatima i to u tinejdžerskim godinama ili kada počnu da se pojavljuju podočnjaci. Ako Vam se i posle dužeg vremena korišćenja preparata ne povuku, potrebno je da se obratite lakaru, tj. hirurgu.

Evo nekih jednostavnih recepata koji će ublažiti Vaše podočnjake.

  • Stavite krompir u zamrzivač da odstoji 10 minuta, a potom izrežite dva veća koluta koja ćete smestiti na zatvorene kapke i područje oko očiju. Pustite da odstoji 20 minuta. Ukoliko imate vrećaste podočnjake ovo je pravo rešenje za Vas. Ponavljajte tretman jednom dnevno.
  • Komadiće vate stavite u hladno mleko, a zatim ocedite vatu i stavite je na kapke i područje oko očiju. Ostavite da odstoji pola sata. Tretman ponavljati jednom dnevno.
  • Krastavac koji je bio u frižideru isecite na kolutove i pokrijte njima kapke i područje oko očiju. Nakon 20 minuta skinuti kolutove krastavca.
  • Stavite u zamrzivač kašičicu da se ohladi, pa je prislonite na podočnjake i ostavite dok se ne ugreje prirodnim putem.

Ono što Vam zaista u korenu može rešiti probleme nastajanja podočnjaka je san koji traje 8 sati i zdrava ishrana. Potrebno je jesti što više sirovog voća i povrća, i smanjite unos soli u organizam. Minimum 2l tečnosti je potrebno da pijete u toku dana. Fizička aktivnost takođe nije na odmet. Naravno, prekinite sa konzumiranjem povećanih doza alkohola, kao i cigareta.

No Tags

  

Sponsored Links

Leave a Reply