Welcome, visitor! [ Register | Login

Post an Ad

Kako da vaše potkrovlje učinite savršenim prostorom za život?

Uređenje doma 19/11/2020

Ako već živite ili tek planirate da kupite stan koji je u samoj stambenoj zgradi pozicioniran na poslednjem spratu, tj. u potkrovlju, trebalo bi da znate da se takav stan po određenim karakteristikama razlikuje od drugih. 

Naime, reč je o jednoj netipičnoj vrsti stana koji u nekim situacijama, posebno ako ne bude odrađen od strane arhitekte kako treba, može biti ne tako zgodno mesto za život posebno ukoliko je reč o većoj porodici. Samcima i mladim bračnim parovima ova vrsta stana može biti savršen izbor, upravo zbog svoje neobične konstrucije.   

Ukrasite vaše prozore kvalitetnim rolo zavesama i komarnicima

Nešto što ih čini drugačijim od ostalih stanova su kosine zidova koje krase svaku vrstu potkrovlja, pa mnogi u nekom delu enterijera imaju krovni prozor, koji složićete se, može uticati na veće zagravanje prostorija naročito u toku letnjeg perioda. Za ovakvu vrstu problema idealno rešenje predstavljaju rolo zavese za krovni prozor koje su tako dizajnirane da u svakom trenutku možete da zamračite prostoriju kako biste sprečili ulazak toplote.  A za zaštitu od dosadnih insekata tokom leta preporučujemo vam kombinaciju ovih zavesa sa kvalitetnim komarnicima. Pripremite svoje prozore na vreme i nemoj te da čekate poslednji trenutak kako biste ugradili komarnike na svoje prozore.

Kako na pravi način iskoristiti kosine zidova?

Iako mnoge potkrovlje prvo asocira na skučen prostor, to ne mora uvek biti slučaj. Ukoliko ste dovoljno maštoviti i slobodni, od ovakvog prostora možete napraviti itekako funkcionalno mesto za život. Za početak, možete se poigrati sa svetlom, i svom prostoru obezbediti idealnu količinu svetlosti koja će dopirati u toku dana. Najbolje bi bilo ukoliko imate više krovnih prozora. Ako to nije slučaj, pokušajte na neki drugi način da svom domu pružite dovoljan protok prirodne svetlosti. 

Nešto što svaku vrstu potkrovlja karakteriše su definitivno kosine zidova. Na prvi pogled, možete zaključiti da se radi o jednoj vrlo neobičnoj stvari, posebno zbog svojih nepravilnosti i neobičnosti koja se ne viđa svakog dana. Kako biste ih na pravii način iskoristili, za početak možete razmisliti o tome da na zidovima postavite odgovarajuće police na kojima možete držati ramove sa slikama za koje vas vezuju lepe uspomene, svoje omiljene knjige i sl. Na ovaj način ćete ispuniti prazan prostor i učiniti ga funkcionalnijim. 

Vodite se minimalističkim stilom

S obzirom da se radi o specifičnoj vrsti prostora, tu trebate biti obazrivi kako ne biste dozvolili prenatrpanost suvišnim detaljima koji će samo još više ograničiti sam prostor i učiniti ga nepraktičnim za život. 

Umesto toga, mnogo bi bilo bolje da sa što manje detalja uredite svoj stan u potkrovlju, gledajući da se svaki elemnat nameštaja dobro uklopi u svaki ugao kako ne bi štrčao i odudarao. Danas u mnogim salonima nameštaja možete pronaći idealne komade koji su vrlo praktični i koji mogu poslužiti za različite namene. S tim u vezi biste glomazan i težak nameštaj trebali da zaobiđete u širokom luku. 

Obratite pažnju na boje zidova

Kako biste svoj stan učinili vizuelno većim, možete se malo poigrati sa bojama. Na zidove iznad kojih su drvene grede ili stubovi možete na primer staviti vertikalne tapete u dve različite boje. Neka to bude kombinacija bele i neke druge boje poput ljubičaste ili boje mora. Na taj način ćete vizuelno produbiti svoj prostor a u isto vreme učiniti ga vrlo atraktivnim i modernim. 

No Tags

  

Sponsored Links

Leave a Reply