Welcome, visitor! [ Register | Login

Post an Ad

Kako da održite kondiciju kod kuće?

Zdravlje 05/11/2020

Nalazimo se u vremenu kada provodimo sve više sati kod kuće. Uzevši u obzir sve okolnosti, zimsku vremensku prognozu koja nije naklonjena šetnji i boravku napolju, važno je pronaći načine da dan kod kuće protekne što korisnije i zanimljivije. Mnogo je načina da se upotpuni svakodnevnica i izbegne monotonija i rutina. 

Održavanje kondicije i zdravlja tela i duha bitni su i u vremenu kada veliki broj osoba nema vremena ili uslova za odlazak na redovan trening u teretanu. Disciplina je bitna sa stanovišta održavanja estetskog izgleda i zdravlja organizma, ali često kod kuće izostaje. Ipak, postoje načini da se održi kondicija i kod kuće – tu su vežbe, sobni bicikli, tegovi i mnogo toga drugog što može biti svima na raspolaganju.

Sobni bicikli – održavanje linije i kondicije

Idealna sprava koja vam može biti višestruko korisna u domu tokom dugih i hladnih zimskih dana, jesu RING sobni bicikli. Ne samo da ćete imati mogućnost da obogatite svoje raspoloživo vreme, već i kondicija može biti na zavidnom nivou. Kada niste u prilici da prošetate, odete na krug trčanja ili vežbanja u teretanu, sobni bicikli su tu kao glavni pomoćnici za održavanje zdravlja organizma. 

Mogu se birati tipovi koji imaju sedište, ili stoni sa pokretnim držačima za ruku. Sobni bicikli danas imaju fenomenalne LED ekrane, veliki broj mogućih podešavanja i funkcija koje će omogućiti praćenje sagorelih kalorija, pređenih kilometara i mnogo toga drugog. Savršen su način da mišići budu snažni i čvrsti, korak lagan i vreme ispunjeno.

Redovno vežbanje – disciplina koja obogaćuje telo

Pored toga što su sobni bicikli idealni za aktivnost kod kuće, redovno vežbanje je još jedan način da održite kondiciju i izvan teretane. U slučaju da već postoji „spisak“ vežbi koje ste realizovali u teretani, odnosno plan treninga za svaku nedelju ili mesec, sve to možete preneti i u vašu svakodnevnicu. Kod kuće će vam biti potrebna strunjača, sportska odeća i patike. A za odličan osećaj možete da pustite omiljenu muziku ili motivišući sportski kanal. Vežbanje se najčešće ogleda u zagrevanju i glavnom delu koji obuhvata sklekove, trbušnjake, istezanje mišića i slično. 

Tegovi, lopte i kaiševi za vežbu

Vežbanje u kućnim uslovima veoma je izvodljivo. Čak i ako su sobni bicikli deo opreme koju imate, odlično je proširiti treninge i uz nekoliko tegova, loptu i kaiševe za vežbanje. To može biti i kaiš za jogu, ukoliko naravno osoba koja vežba jeste ljubitelj i ovakvog vida treninga. Tegovi pružaju jednostavan način održavanja mišića, što u kombinaciji sa predviđenom ishranom može da daje rezultate i kod kuće. 

Takođe, lopte su savršene za žene, kako za vežbe istezanja, tako i za relaksaciju, mišiće i održavanje zategnutosti. Sve to, učiniće da vaši treninzi budu realizovani zaista kao u teretani, i uz personalnog instruktora. Disciplina je ključ održavanja kondicije, a zahvaljujući njoj moguće je svaki trening odraditi i u kućnim uslovima. 

Održavanje kondicije kod kuće obezbeđeno je zahvaljujući odličnoj opremi koja je dostupna po sjajnim cenama. Sobni bicikli, strunjače, tegovi, lopte i trake, mogu se pronaći uz novčani trošak koji će biti višestruko manji, u poređenju sa prednostima koje daje treniranje kod kuće – ostajanje u domu u ovim prilikama i vremenskim uslovima, kao i nepostojanje troška teretane i plaćanja instruktora. Neophodni su samo volja, istrajnost i disciplina i rezultat je zagarantovan.

No Tags

  

Sponsored Links

Leave a Reply