Dobrodošao, posetioče! [ Registracija | Prijavi se

Objavi oglas

Coca Cola i zdravlje

Zdravlje 05/09/2014

Verovali ili ne, istraživanja su pokazala da ukoliko konzumirate Coca Colu, koja inače u sebi najviše sadrži glukozu, fruktozu i kofein, Vaše srce će krenuti neravnomerno da radi, doćiće do pojave proliva, kao i dijabetesa drugog tipa. Takođe, povećavate rizik od dobijanja osteoporoze, gastrointestinalnih problema, i problema u radu samih bubrega.

Coca Colu mnogi zovu magičnim napitkom, a nisu ni svesni šta sve može da uzrokuje samo jedna popijena čaša ovog soka. A ko popije jednu čašu, male su šanse da se na njoj zaustavi, već će mu organizam tražiti sve više i više. Prekomernom konzumacijom Coca cole, Vaše kosti će postati slabije, krte, a zbog velike količine kofeine, srce će početi nepravilno da radi. Takođe, smanjuje se količina kalijuma u organizmu, što ima za direktnu posledicu probleme sa razvojem i radom mišića.

U nastavku sledi lista sastojaka pića Coca Cola Zero i njen uticaj na ljudski organizam.

  • Fenilalanin – ovaj sastojak će učiniti da se osećate zadovoljno, omogućava lučenje serotonina koji upravo izaziva zavisnost u organizmu.
  • Natrijum ciklomat E952 – još 1969 godine je ovaj zaslađivač zabranjen jer je dokazano da izaziva rak u ljudskom organizmu.
  • Fosforna kiselina E338 – ova kiselina smanjuje gustinu kostiju u organizmu kao i soli koje ne mogu da se apsorbuju. Na taj način dolazi do pojave kamena i bolesti bubrega.
  • Acesulfam K E950 – ovaj zaslađivač nije dovoljno ispitan i sumnja se da izaziva kancer
  • Kofein – ovaj štetni sastojak utiče na abnormalan i nepravilan rad srca
  • Aspartam E951 – zaslađivač za koga se takođe sumnja da izaziva rak na mozgu
  • Natrijum citrat – sastojak koji reguliše ukus, predstavlja anestetik za jezik, pa se nameće pitanje, kakav bi ukus pića bio bez njega?.
  • Natrijum benzoat E211 – konzervans koji izaziva oštećenje moždanih ćelija.

Kao što se može zaključiti, samo čovek koji ne voli sebe a zna činjenice o ovom piću, može i dalje da nastavi da konzumira Coca Colu. Sačuvajte svoje zdravlje i počnite da pijete prirodne sokove i vodu, jer ćete samo na taj način očuvati funkcionalnost svog organizma i doprineti pojačanom imunitetu i vitalnosti tela.

Nema tagova

  

Sponzorisani oglasi

Ostavite komentar