Dobrodošao, posetioče! [ Registracija | Prijavi se

Objavi oglas

Zidne lampe – stilska i funkcionalna rasveta za svaki prostor

Uređenje doma 25/06/2016

Zidne lampe – stilska i funkcionalna rasveta za svaki prostor

Želite prijatno, dekorativno a istovremeno funkcionalno osvetljenje u vašim prostorijama? Zidne lampe su pravi izbor. Iskoristite ih za glavni ili dodatni izvor svetlosti i dobićete jedan od bitnih detalja koji doprinose ambijentalnom ugođaju čitavog prostora.

Zidne svetiljke su odlično rešenje i za izdvojene delove prostorija koji su teški za osvetljavanje. Lampe na zidu svaki prostor pretvoriće u prijatan i interesantan kutak, a istovremeno ga i sasvim dovoljno osvetliti.

Izaberite zidnu lampu čija se svetlost može usmeravati i zavučeno, tamno mesto postaće topao intiman prostor za čitanje i učenje. Ova takozvana „spot“ rešenja mogu se iskoristiti i za akcentovanje ogledala ili slika na zidu.

Dodatno isticanje i posebna dekorativnost postiže se istovremenom instalacijom dve zidne svetiljke sa obe strane predmeta.

Raskošan luksuz ili svedena jednostavnost domu ili poslovnom okruženju, sve to možete postići odabirom adekvatne zidne lampe.

Jednostavna ugradnja i značajna ušteda prostora

 

Postoji veliki izbor zidnih lampi, različitih veličina, materijala i oblika. Široka ponuda vam garantuje da ćete brzo pronaći pravi model za ono što vam je potrebno i da ćete lampu lako stilski i funkcionalno uklopiti u željeni prostor.

Mi vam predlažemo da se odlučite za sijalice prirodnih boja i jačeg intenziteta, a umesto fluoroscentno bele izaberete toplije tonove koji liče na sunčeve zrake.Posebno su aktuelni modeli zidnih lampi sa potenciometrom, kojim možete podešavati jačinu osvetljenja i kreirati određenu atmosferu.

Velike zidne lampe kreativna su zamena za klasične glomazne lustere i tada služe kao centralno osvetljenje u prostoriji. Sve što je potrebno jeste da uz konsultacije sa iskusnim licem odaberete svetiljku koja će obezbediti dovoljno svetlosti za čitav prostor.

Zidne svetiljke manjih dimenzija, osim na zidu mogu se instalirati i na određene elemente nameštaja. Dizajneri enterijera preporučuju ovaj vid rasvete i iznad stolova za šminkanje ili crtanje, a pravilnim načinom postavljanja izbeći ćete pravljenje neugodne senke.

Neobične zidne lampe često se upotrebljavaju kao akcentualno svetlo u uskim hodnicima. Idealno su sredstvo rasvete u kupatilima i spavaćim sobama jer ne zauzimaju dodatno mesto i tako štede prostor.

Odaberite neki od dečijih modela zidnih lampi sa likom poznatog crtanog junaka i vaše dete će biti oduševljeno. Dobićete kvalitetno osvetljenje, upotpunićete dizajn dečije sobice i od nje napraviti idealan prostor u kome će dete rado boraviti, učiti, odmarati i igrati se.

Jedna od najvećih prednosti jeste što se zidne lampe mogu ugraditi praktično bilo gde. Vrlo su jednostavne za instaliranje, naročito varijante sa kablom i viljuškom, jer tada ne morate razvoditi kablove kroz zidove do mesta ugradnje.

Dodatnu uštedu možete ostvariti i ukoliko u svoju zidnu lampu postavite LED sijalicu. Tada osim deokrativne i funkcionalne, dobijate i energetski efikasnu rasvetu u svom prostoru.

 

Nema tagova

  

Sponzorisani oglasi

Ostavite komentar

  • apartmani u beogradu

    Sve više stranih turista u Beogradu, smeštaj i u apartmanima

    by on 25/05/2017 - 0 Comments

    Beograd se može pohvaliti sve većim brojem stranih turista koji prestonicu Srbije biraju za svoju omiljenu destinaciju, a statistički podaci pokazuju i da raste broj ostvarenih noćenja gostiju iz inostranstva kojima je, pored standardnih vrsta smeštaja, sve interesantnija opcija i smeštaj u apartmani u Beogradu. Prosečan strani turista u Beogradu ostaje tri do četiri dana i potroši oko 500 evra, pa je jasno da ovaj vid privredne delatnosti postaje sve ozbiljniji izvor prihoda za grad, državu i sve one koji pružaju turističke i prateće usluge. Zbog toga je neophodno imati kvalitetnu ponudu svega što je bitno ovoj vrsti turista, a tu je na prvom mestu smeštaj, bilo da su u pitanju kapaciteti u hotelima, hostelima ili iznajmljivanje apartmana u Beogradu. Strani turisti u naš glavni grad dolaze uglavnom u organizaciji turističkih agencija iz njihovih zemalja, mada je ne mali broj i onih, uglavnom mlađih, koji dolaze u sopstvenoj organizaciji i smeštaj u Beogradu pronalaze preko internet sajtova. Naša država je u cilju povećanja broja stranih turista uvela podsticajne mere za domaće turističke agencije koje u Srbiju dovedu goste iz inostranstva, a subvencije iznose i do 15 evra po gostu. Takva praksa uobičajena je u mnogim evropskim pa i svetskim zemljama, ali dobri poznavaoci ove oblasti navode da je za opipljivije efekte takvih inicijativa ipak potrebno vreme. Strani gosti, tokom boravka u srpskoj prestonici, najviše su zainteresovani za upoznavanje naše kulture, istorije i prirodnih lepota, a naravno i da isprobaju naše kulinarske specijalitete i domaću rakiju. Oduševljeni su Kalemegdanom, Skadarlijom, našim rekama, arhitekturom, a najveći šok im, kako kažu, izaziva veličina porcija u srpskim restoranima koje su za njihove pojmove ogromne. Mlađima su u prvom planu noćni život i izlasci, pa u njihovom izboru zabavnih sadržaja najvažnije mesto zauzimaju splavovi, kafići i noćni klubovi, kao i koncerti. Turistima iz inostranstva važan je i kvalitetan smeštaj u Beogradu, pa se, u skladu sa njihovim afinitetima, ovi gosti pored soba u hotelima i hostelima sve češće opredeljuju za iznajmljivanje apartmana u Beogradu, kao fleksibilniju i povoljniju opciju. Naša preporuka je http://beograd-apartmani.rs Prema podacima Turističke organizacije Beograda, u proteklom periodu najbrojniji su bili gosti iz Turske, Grčke, Bugarske, Italije, Rumunije, BiH, Slovenije, Nemačke, Hrvatske, Velike Britanije… Apartmani u Beogradu nisu jedino što možete naći na našem sajtu malioglasi.co.rs. Kompletnu ponudu smeštaja možete pogledati na stranici http://malioglasi.co.rs/kategorija/turizam/