Dobrodošao, posetioče! [ Registracija | Prijavi se

Objavi oglas

Sok od šargarepe

Alternativna medicina, Ishrana 25/05/2016

Možda niste znali ali veštkački sokovi koji su kupuju u prodavnicama su puni šećera, zaslađivača i različitih emulgatora koji više štete nego što daju korist Vašem organizmu. Zato je preporuka lekara i nutricionista da pijete ceđene sokove, koji nemaju ništa veštačko u sebi i na taj način Vaš ogranizam će se preporoditi jer će dobiti neophodne vitamine koji su mu preko potrebni.

Čudesna lekovitost šargarepe odavno je poznata. Šargarepa obiluje velikim brojem vitamina i minerala. Tu je pre svega vitamin A, antioksidant koji sprečava pojavu slobodnih radikala u organizmu. Unošenjem vitamina A jača se imuni sistem, poboljšava se vid, reguliše se povišeni krvni pritisak i razna kožna oboljenja.

Provitamin A tj. beta karotin u šargarepi je takođe snažan antioksidant koji povećava imuni sistem organizma i štiti ga od kardiovaskularnih oboljenja.

Vitamin E je od velike važnosti za naš organizam jer učestvuje u regeneraciji nervnog i kardiovaskularnog sistema, a trudnicama omogućava pravilniji rad materice i snabdevanje ploda neophodnim sastojcima za njegov razvoj.

Ko ima problema sa gastritisom, šargarepa je prava stvar za njega. U šargarepi je prisutan tiamin, tj. vitamin B1 koji poboljšava varenje i reguliše kiselinu želudačnog soka.

Vitamin B3 kojim takođe obiluje šargarepa, metaboliše šećer, proteine i masti i daje energiju organizmu. Izuzetno pomaže u detoksikaciji i čišćenju organizma.

Unošenjem ove tako dragocene namirnice, Vašem telu ćete dati gipkost i podmladiti ga.

Za sok od šargarepe potrebno je oko 300 g očišćene šargarepe, možete oljuštiti i jabuku pa sve sastojke staviti u sokovnik. U dobijeni sok možete sipati 1 kašičicu limunovog soka. Dobićete oko 3dl ceđenog soka. Prijatno!

Nema tagova

  

Sponzorisani oglasi

Ostavite komentar

  • apartmani u beogradu

    Sve više stranih turista u Beogradu, smeštaj i u apartmanima

    by on 25/05/2017 - 0 Comments

    Beograd se može pohvaliti sve većim brojem stranih turista koji prestonicu Srbije biraju za svoju omiljenu destinaciju, a statistički podaci pokazuju i da raste broj ostvarenih noćenja gostiju iz inostranstva kojima je, pored standardnih vrsta smeštaja, sve interesantnija opcija i smeštaj u apartmani u Beogradu. Prosečan strani turista u Beogradu ostaje tri do četiri dana i potroši oko 500 evra, pa je jasno da ovaj vid privredne delatnosti postaje sve ozbiljniji izvor prihoda za grad, državu i sve one koji pružaju turističke i prateće usluge. Zbog toga je neophodno imati kvalitetnu ponudu svega što je bitno ovoj vrsti turista, a tu je na prvom mestu smeštaj, bilo da su u pitanju kapaciteti u hotelima, hostelima ili iznajmljivanje apartmana u Beogradu. Strani turisti u naš glavni grad dolaze uglavnom u organizaciji turističkih agencija iz njihovih zemalja, mada je ne mali broj i onih, uglavnom mlađih, koji dolaze u sopstvenoj organizaciji i smeštaj u Beogradu pronalaze preko internet sajtova. Naša država je u cilju povećanja broja stranih turista uvela podsticajne mere za domaće turističke agencije koje u Srbiju dovedu goste iz inostranstva, a subvencije iznose i do 15 evra po gostu. Takva praksa uobičajena je u mnogim evropskim pa i svetskim zemljama, ali dobri poznavaoci ove oblasti navode da je za opipljivije efekte takvih inicijativa ipak potrebno vreme. Strani gosti, tokom boravka u srpskoj prestonici, najviše su zainteresovani za upoznavanje naše kulture, istorije i prirodnih lepota, a naravno i da isprobaju naše kulinarske specijalitete i domaću rakiju. Oduševljeni su Kalemegdanom, Skadarlijom, našim rekama, arhitekturom, a najveći šok im, kako kažu, izaziva veličina porcija u srpskim restoranima koje su za njihove pojmove ogromne. Mlađima su u prvom planu noćni život i izlasci, pa u njihovom izboru zabavnih sadržaja najvažnije mesto zauzimaju splavovi, kafići i noćni klubovi, kao i koncerti. Turistima iz inostranstva važan je i kvalitetan smeštaj u Beogradu, pa se, u skladu sa njihovim afinitetima, ovi gosti pored soba u hotelima i hostelima sve češće opredeljuju za iznajmljivanje apartmana u Beogradu, kao fleksibilniju i povoljniju opciju. Naša preporuka je http://beograd-apartmani.rs Prema podacima Turističke organizacije Beograda, u proteklom periodu najbrojniji su bili gosti iz Turske, Grčke, Bugarske, Italije, Rumunije, BiH, Slovenije, Nemačke, Hrvatske, Velike Britanije… Apartmani u Beogradu nisu jedino što možete naći na našem sajtu malioglasi.co.rs. Kompletnu ponudu smeštaja možete pogledati na stranici http://malioglasi.co.rs/kategorija/turizam/