Dobrodošao, posetioče! [ Registracija | Prijavi se

Objavi oglas

Krvne grupe i ishrana

Ishrana 25/05/2016

Postoje četiri krvne grupe. To su A, B, AB i O krvna grupa. O krvna grupa se smatra najstarijom krvnom grupom, dok su se sa migracijama stanoviništva pojavile  A i B krvna grupa, kao i njihova kombinacija tj. AB krvna grupa.

Osobe koje su krvna grupa su tzv. mesojedi, tj. njima najviše odgovara hrana koja je bazirana na proteinima životinjskog porekla. Mlečni proizvodi i žitarice su manje zastupljeni u njihovoj ishrani. Ukoliko su osobe sa krvnom grupom gojazne, treba da izbegavaju kukuruz, pasulj, kupus, karfiol, sočivo kako bi regulisale telesnu težinu. Umesto ovih namirnica njima se preporučuju razna vrsta mesa, zatim spanać, brokuli. Takođe je preporučljivo u ishrani koristitimaslinovo i laneno ulje. Smokve, šljive, golica i orah bi trebalo da se jedu u toku dana. Od čajeva najviše osobama sa krvnom grupom prijaju nana, peršun i šipurak. Od fizičkih aktivnosti tu su aerobik, trčanje i plivanje. Osobe sa O krvnom grupom su pune optimizma, izdržljive su i imaju jak imuni sistem.

zdrava_hrana2Osobama koje imaju A krvnu grupu pretežno odgovara vegetarijanski način ishrane. Preporučuje se unos svežeg voća i povrća. Ograničiti unos svih vrsta mesa i umesto mesa jesti što više ribu. Nisu poželjne ni mesne prerađevine poput šunke, viršli, narezaka. Što više unositi mlečne proizvode poput jogurta, kefira, kozjek mleka. Maslinovo u laneno uljeje pravi izbor za A krvnu grupu. Od koštunjavih plodova izdvaja se golica i kikiriki. U ishrani takođe uključiti i pirinač, heljdu, ovas, kukuruzno brašno. Od voća tu su kajsije, jagode, trešnje, ananas i grejpfrut. Čajevi koje bi trebalo konzumirati su pre svega kamilica, zeleni čaj i glog.

Osobe sa B krvnom grupom su uravnotežene, snažne i odolevaju kancerogenim oboljenjima. U ishrani bi trebalo da konzumiraju najviše ovčetinu, jagnjetinu i zečetinu. Od ribe tu je bakalar, oslić, skuša i losos. U ishranu treba uvesti pirinač, ovas i pasulj. Trebalo bi da izbegavaju slaninu, piletinu, svinjetinu, šunku. Preporuka je u ishranu uvesti što više mlečnih proizvoda. Izbegavati lešnik, pistaće, susam, suncokret, bundevu, kikiriki. Na povećanje telesne težine značajno mogu uticati namirnice poput heljde, kukuruznog brašna, raži, kornfleksa. U obrocima preferirajte što više raznovrsnog povrća, dok od voća izbegavajte urme, nar, kokosov orah. Suncokretovo ulje izbacite iz upotrebe, koristite maslinovo ili laneno ulje u ishrani.

morska ribaKrvna grupa AB je mlada krvna grupa i ima je oko 5 % ljudi. Osobe sa AB krvnom grupom bi trebalo da izbegavaju namirnice kao i grupe A i B.  U ishrani bi trebalo da konzumiraju najviše ovčetinu i jagnjetinu. Trebalo bi da izbegavaju govedinu, teletinu, kokošku, patku, prepelicu. Od ribe tu je tuna, skuša, losos, puževi, bakalar. Mlečne proizvode treba koristiti umereno, a najviše uvesti u ishranu jogurt, kefir, kozje mleko.Izbegavajte maslac, punomasno kravlje mleko, sladoled. Od žitarica treba koristiti proso, indijski oraščić, pirinač, zob, raženi hleb. Povrće je veoma važan dodatak Vašoj ishrani, koristite raznovrsno povrće, a jedino što je preporuka za izbegavanje je crvena i zelena paprika, kiseli krastavci. Koristite maslinovo ulje, dok suncokretovo izbacite iz upotrebe. Izbegavajte crni čaj, kafu, gazirana i alkoholna pića.

Nema tagova

  

Sponzorisani oglasi

Ostavite komentar

  • apartmani u beogradu

    Sve više stranih turista u Beogradu, smeštaj i u apartmanima

    by on 25/05/2017 - 0 Comments

    Beograd se može pohvaliti sve većim brojem stranih turista koji prestonicu Srbije biraju za svoju omiljenu destinaciju, a statistički podaci pokazuju i da raste broj ostvarenih noćenja gostiju iz inostranstva kojima je, pored standardnih vrsta smeštaja, sve interesantnija opcija i smeštaj u apartmani u Beogradu. Prosečan strani turista u Beogradu ostaje tri do četiri dana i potroši oko 500 evra, pa je jasno da ovaj vid privredne delatnosti postaje sve ozbiljniji izvor prihoda za grad, državu i sve one koji pružaju turističke i prateće usluge. Zbog toga je neophodno imati kvalitetnu ponudu svega što je bitno ovoj vrsti turista, a tu je na prvom mestu smeštaj, bilo da su u pitanju kapaciteti u hotelima, hostelima ili iznajmljivanje apartmana u Beogradu. Strani turisti u naš glavni grad dolaze uglavnom u organizaciji turističkih agencija iz njihovih zemalja, mada je ne mali broj i onih, uglavnom mlađih, koji dolaze u sopstvenoj organizaciji i smeštaj u Beogradu pronalaze preko internet sajtova. Naša država je u cilju povećanja broja stranih turista uvela podsticajne mere za domaće turističke agencije koje u Srbiju dovedu goste iz inostranstva, a subvencije iznose i do 15 evra po gostu. Takva praksa uobičajena je u mnogim evropskim pa i svetskim zemljama, ali dobri poznavaoci ove oblasti navode da je za opipljivije efekte takvih inicijativa ipak potrebno vreme. Strani gosti, tokom boravka u srpskoj prestonici, najviše su zainteresovani za upoznavanje naše kulture, istorije i prirodnih lepota, a naravno i da isprobaju naše kulinarske specijalitete i domaću rakiju. Oduševljeni su Kalemegdanom, Skadarlijom, našim rekama, arhitekturom, a najveći šok im, kako kažu, izaziva veličina porcija u srpskim restoranima koje su za njihove pojmove ogromne. Mlađima su u prvom planu noćni život i izlasci, pa u njihovom izboru zabavnih sadržaja najvažnije mesto zauzimaju splavovi, kafići i noćni klubovi, kao i koncerti. Turistima iz inostranstva važan je i kvalitetan smeštaj u Beogradu, pa se, u skladu sa njihovim afinitetima, ovi gosti pored soba u hotelima i hostelima sve češće opredeljuju za iznajmljivanje apartmana u Beogradu, kao fleksibilniju i povoljniju opciju. Naša preporuka je http://beograd-apartmani.rs Prema podacima Turističke organizacije Beograda, u proteklom periodu najbrojniji su bili gosti iz Turske, Grčke, Bugarske, Italije, Rumunije, BiH, Slovenije, Nemačke, Hrvatske, Velike Britanije… Apartmani u Beogradu nisu jedino što možete naći na našem sajtu malioglasi.co.rs. Kompletnu ponudu smeštaja možete pogledati na stranici http://malioglasi.co.rs/kategorija/turizam/